Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ντοματόσουπα με κριθαράκι, θυμάρι και βασιλικό







Σε πολλά σπίτια η ντοματόσουπα με κριθαράκι είναι παράδοση, στο σπίτι όπου μεγάλωσα εγώ παράδοση είναι το γιουβέτσι με μοσχαράκι που η γιαγιά μου μαγείρευε καταπληκτικά. (δείτε εδώ συνταγή για γιουβέτσι)
Ωστόσο μερικές φορές, χρειάζομαι ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό, και δοκίμασα να φτιάξω αυτή τη φορά ντοματόσουπα. Είναι αρκετά χορταστικό πιάτο, παρότι δεν του φαίνεται.
Δοκιμάστε να το σερβίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και τριμμένο κεφαλοτύρι.




Θα χρειαστούμε:



1 λίτρο νερό
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι








Πως το κάνουμε:


Βράζουμε το κριθαράκι μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι για περίπου 10' και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά καθαρισμένα και τριμμένα εκτός από τις σκελίδες σκόρδου τις οποίες ρίχνουμε ολόκληρες. Βράζουμε για περίπου 15'. Μπορούμε να σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή τριμμένο κεφαλοτύρι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com