Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Το φαγητό της Σαρακοστής






Το πολύχρωμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας προετοιμάζει τα στομάχια μας για το καθημερινό τραπέζι της Σαρακοστής. Ταραμάς, πιπεριές φλωρίνης, πράσινες σαλάτες, καλαμαράκια και ελιές, είναι από τα λίγα μεζεδάκια που γεμίζουν το τραπέζι. Αυτό που με κερδίζει κάθε φορά είναι η μελιτζανοσαλάτα (δείτε συνταγή εδώ) και οι πιπεριές φλωρίνης.
Ψήνω τις πιπεριές τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, και όταν είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζω και κάποιες τις κάνω σαλάτα όπως είναι, κάποιες τις κρατάω για τη μελιτζανοσαλάτα.





Παρότι ο ταραμάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα και τη νηστεία κατά τη Σαρακοστή, εγώ συνηθίζω να τρώω όλο το χρόνο άσχετα από την παράδοση και τη θρησκεία. Ο ταραμάς, με την κρεμώδη υφή του, ή αλλιώς το χαβιάρι του φτωχού, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυγά ψαριού, όπως και το χαβιάρι. Ο τρόπος με τον οποίο σερβίρεται ο ταραμάς, διαφέρει από τόπο σε τόπο, ενώ σε κάποια μέρη σερβίρεται  με μαύρες ελιές, σε άλλα συνοδεύεται από κρεμμύδι ή σκόρδο και μαϊντανό. Σε κάθε περίπτωση είναι νοστιμότατος και χορταστικός.




Για εκείνους που απέχουν μόνο από το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, οι επιλογές είναι περισσότερες. Μπορείτε να δοκιμάσετε γαριδομακαρονάδα με λευκό κρασί και σκόρδο (δείτε τη συνταγή εδώ) και μαρίδες στο φούρνο με ψητά ντοματίνια (δείτε τη συνταγή εδώ)




Άλλες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάστε:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com