Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Πράσινη σαλάτα με σως μουστάρδας-μελιού









Πολλές φορές έχω γράψει πως λατρεύω τις σαλάτες, να τις βλέπω, να τις φτιάχνω να τις τρώω. Δοκιμάζω πολλούς συνδυασμούς, με φρούτα λαχανικά και ξηρούς καρπούς, ωστόσο το μυστικό βρίσκεται στη σως μελιού. Διαλέγω πάντα αγνό και αυθεντικό μέλι, με έντονη γεύση και άρωμα για να νοστιμίσω γλυκά, φαγητά και σαλάτες. Λίγη μουστάρδα, λαδάκι και μια ιδέα φρεσκοκομμένο μαυροπίπερο, και η σως είναι έτοιμη. Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για να απογειώσετε τη γεύση.





Θα χρειαστούμε:



μισό μαρούλι κόκκινο σγουρό
1/4 μαρούλι iceberg
μισό φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδες






για της σως:



2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. μέλι
μαύρο πιπέρι










Πως το κάνουμε:


Πλένουμε πολύ καλά τα υλικά και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το μαρούλι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για της σως μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σως. Προορατικά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα στη σαλάτα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com