Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ψωμί ολικής άλεσης με ελιές και πιπεριές φλωρίνης









Θα χρειαστούμε:




700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη)
300 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές φλωρίνης
100 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες 












Πως το κάνουμε:




Πλένουμε και τυλίγουμε τις πιπεριές σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη.  Σε χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και αφήνουμε σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου μια ώρα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ελιές, ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε για μισή ώρα ακόμη. Ψήνουμε το ψωμί για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η κουζίνα μας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com