Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με παντζάρια και άγρια ρόκα







Η σαλάτα αυτή είναι πολύ απλή και υγιεινή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε τα παντζάρια και να πλύνετε πολύ καλά τη ρόκα και το σπανάκι.
 Μπορείτε σε ένα μπολ να ανακατέψετε το τριμμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια να το προσθέσετε στη σαλάτα. Αν σκόρδο σας φαίνεται έντονο και βαρύ, μη το βάλετε καθόλου. Δε χρειάζεται να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο υλικό. Η πιπεράτη ρόκα και η γήινη γεύση από το παντζάρι γεμίζουν τη σαλάτα από γεύσεις.
Σπάστε μερικά παξιμάδια μέσα στη σαλάτα, προσθέστε αλατάκι και ελαιόλαδο και θα έχετε μια πολύ χορταστική σαλάτα. 






Θα χρειαστούμε:



2 μεγάλα παντζάρια
200 γρ. άγρια ρόκα
200 γρ. σπανάκι baby
2-3 κριθαρένια παξιμάδια σπασμένα
ελαιόλαδο
αλάτι Ιμαλαΐων
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη(προαιρετικά) 







Πως το κάνουμε:



Βράζουμε τα παντζάρια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και το σπανάκι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα μαζί με τα παξιμάδια. Προαιρετικά, μπορείτε να τρίψετε στη σαλάτα μια σκελίδα σκόρδο.  




*Για να βεβαιωθείτε πως έχουν βράσει τα παντζάρια, τρυπήστε με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι. Αν τρυπάει εύκολα και μέχρι την άλλη πλευρά τότε είναι εντάξει. 






2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com