Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Μελωμένα καρότα στο φούρνο











Στην πραγματικότητα αυτό το συνοδευτικό πιάτο είναι ότι πιο εύκολο μπορεί να φτιάξει κανείς σε μόλις μισή ωρίτσα. Δε χρειάζεται πολλά υλικά ούτε και πολύ κόπο. Συνήθως τα ψημένα καρότα σερβίρονται με ξύσμα πορτοκαλιού και μάλιστα πολλές φορές ψήνονται με χυμό από πορτοκάλι. Ο συνδυασμός πορτοκάλι-καρότο μου αρέσει μόνο στα κέικ και δεν πρόσθεσα καθόλου στο πιάτο, ούτε χυμό ούτε ξύσμα.  Ψήθηκαν με ελαιόλαδο, μέλι και λίγο νεράκι και έγιναν βελούδινα και ελαφρώς μελωμένα. 






Θα χρειαστούμε:



8-10 λεπτά καρότα
3 κ.σ ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. μέλι
αλάτι, μαύρο πιπέρι 












Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε τα καρότα και περιχύνουμε με το μέλι και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Για να σιγουρευτούμε πως είναι έτοιμα, τα τσιμπάμε με΄ένα πιρούνι ή μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα και μέχρι το τέρμα τότε είναι έτοιμα. 




*Αν τα καρότα που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ μεγάλα, είναι καλύτερα να πάρουν μια βράση πριν από το ψήσιμο. 


* Προαιρετικά στο ταψάκι ρίξτε μισό ποτήρι νερό. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com