Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Κουλούρια Θεσσαλονίκης












Θα χρειαστούμε:




600 γρ. αλεύρι σκληρό
300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2/4 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
σουσάμι 
επιπλέον χλιαρό νερό σε μπολ 











Πως το κάνουμε:




Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό  ανακατεύοντας ελαφρώς. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ή χτυπάμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ για σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα ή με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει τουλάχιστον για μισή ώρα. Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και πλάθουμε. Δημιουργούμε μικρές λωρίδες τις οποίες ενώνουμε μεταξύ τους ώστε να σχηματιστεί το κουλούρι με την τρύπα στη μέση. Βουτάμε το κουλούρι στο νερό και αμέσως στο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. 




*Το σουσάμι το βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο και εκεί περνάμε ένα ένα τα κουλούρια.  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com