Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και ραπανάκια











Θα μπορούσα να τρώω σαλάτες όλη μέρα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που τα φαγητά πέφτουν λίγο βαριά. Αν και πιστεύω πως το καλοκαίρι κερδίζει σε φρούτα ενώ ο χειμώνας σε λαχανικά.  Για τη σαλάτα που σας γράφω, στο επίκεντρο βρίσκονται τα μικρά κόκκινα ραπανάκια. Είναι ελαφρώς πικάντικα, δροσερά και συνδυάζονται εύκολα με πολλά άλλα υλικά για σαλάτεςΚαλά είναι να τα ξεφλουδίσετε εκτός αν βρείτε βιολογικά ή είστε σίγουροι για την αγνότητα τους. Η λεπτή τους φλούδα τα καθιστά επιρρεπή σε φάρμακα και βλαβερές ουσίες.  
Μαζί με το αχλάδι και το μαρούλι είναι το κάτι άλλο. 












Θα χρειαστούμε:



μερικά φύλλα λάχανο 
μισό κόκκινο μαρούλι
μισό πράσινο μαρούλι σγουρό
μισό ματσάκι ρόκα
μισό αχλάδι κομμένο σε φέτες
4-5 ραπανάκια σε φέτες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
μισό λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι











Πως το κάνουμε:



Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε τα ραπανάκια σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τη φλούδα από το αχλάδι και κόβουμε σε φέτες.  Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε όλα μαζί με ένα μεγάλο πιάτο ή σε σαλατιέρα. Αν το λάχανο που θα αγοράσουμε έχει λεπτά φύλλα δε χρειάζεται να το τρίψουμε όπως γίνεται συνήθως για τις σαλάτες, μπορούμε απλώς να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και είναι έτοιμη. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com