Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Αγριογούρουνο στιφάδο











Θα χρειαστούμε:




1 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε κομμάτια 
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 γαριφαλάκια
μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ. θυμάρι
αλάτι







για τη μαρινάδα:



4 φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
½ φλιτζ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
10-12 κόκκους πιπέρι μαύρο
4-5 φύλλα δάφνη
½ κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 φέτες πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας






για να καθαρίσουμε το κρέας:


2 κ.σ. χοντρό αλάτι
2 φλιτζάνια ξύδι
νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας








Πως το κάνουμε:



Πλένουμε καλά το κρέας, κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια αν χρειάζεται και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το χοντρό αλάτι και το ξύδι και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ώρες για να καθαρίσει το αίμα του. Επίσης, αυτή η διαδικασία αφαιρεί τις έντονες μυρωδιές του κρέατος. 
Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ με τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε έτσι για μια ημέρα. Αν το κρέας δεν έχει καλυφθεί προσθέτουμε κι άλλο κρασί. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ένα κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά για να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας. Τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο θα τα προσθέσουμε προς το τέλος. Από τη στιγμή που θα μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Συνολικά χρειάζεται να σιγοβράσει το φαγητό για περίπου 2 ώρες το λιγότερο,ίσως και περισσότερο, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα μαλακώσει το κρέας. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com