Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Ψωμί με αλεύρι σικάλεως











Θα χρειαστούμε:



700 γρ. αλεύρι σικάλεως (ίσως χρειαστεί περισσότερο)
1 κύβο νωπή μαγιά
1 κ.γλ ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml νερό








Πως το κάνουμε:



Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι χλιαρό. Ρίχνουμε το νερό σε μια μεγάλη γαβάθα και διαλύουμε τη μαγιά. προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι ζύμη που δεν κολλάει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.  Καλύπτουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει τουλάχιστον μια ώρα.  Στη συνέχεια σχηματίζουμε με τα χέρια ε΄να καρβελάκι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι. 



*Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατό χρειάζεται να το κοιτάζουμε για να μην αρπάξει από πάνω χωρίς να έχει ψηθεί από μέσα. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com