Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Πουρές κολοκύθας με καρύδια










Θα χρειαστούμε:


1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη σε κομμάτια 
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα καρύδια
1 κ.σ. βούτυρο 
αλάτι, μαύρο πιπέρι
θυμάρι 










Πως το κάνουμε:



Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθούν για τουλάχιστον 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει. Πολτοποιούμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Αφού η κολοκύθα γίνει πουρές, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Καταναλώνουμε ζεστό ή κρύο. Επίσης, ο πουρές κολοκύθας συνοδεύει πολύ ευχάριστα σολομό ή ψητά λαχανικά.  



*Αν θέλουμε να είναι ο πουρές αρκετά πηχτός, μπορούμε να αφήσουμε να στραγγίξει σε ένα τουλπάνι για μερικές ώρες.  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com