Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα










Η συνταγή αυτή είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές για το φθινόπωρο και τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι αρκετά χορταστική και γευστική σούπα παρά λίγα υλικά. Υπερισχύει η γεύση της γλυκοπατάτας, γεγονός που κάνει την σούπα να είναι πιο γλυκιά σε σχέση με το σύνηθες. Για τα γούστα μου, οι σούπες βελουτέ είναι ότι καλύτερο μπορώ να επιλέξω για ένα ζεστό και θρεπτικό γεύμα. Τα υλικά είναι απλά και γίνεται πολύ γρήγορα.







Θα χρειαστούμε:



2-3 γλυκοπατάτες
5-6 καρότα
2 πράσα
ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
πάπρικα προαιρετικά 








Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τα καρότα και τα πράσα, κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βράζουμε όλα μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Μπορούμε να προσθέσουμε κόκκινο γλυκό πιπέρι(πάπρικα). 
Μόλις βράσουν, τα πολτοποιούμε όλα μαζί με λίγο από το ζουμί τους. 









2 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι υπέροχη σούπα! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη δοκιμάσετε και να μας πείτε πως σας φάνηκε! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com