Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Σούπα με πορτοκαλί κολοκύθα










Φθινοπωρινή κολοκυθόσουπα νόστιμη και χορταστική!
Η πορτοκαλί κολοκύθα το φθινόπωρο έχει την τιμητική της καθώς έχει γεμάτη γεύση και συνδυάζεται πολύ ωραία με αρκετά υλικά. Με λίγο σέλινο και μερικά καρότα μπορούμε να έχουμε μια πολύ γευστική σούπα.





Θα χρειαστούμε:



1 κ. κολοκύθα πορτοκαλί καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
4-5 καρότα
3 πράσα
1/4 ματσάκι σέλινο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ. μαϊντανό για γαρνίρισμα









Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε και κόβουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κομμένη κολοκύθα, τα καρότα, τα πράσα και το σέλινο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιούμε τα λαχανικά με λίγο από το ζουμί τους. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και είναι έτοιμη. 






2 σχόλια:

  1. πως βράζουν τα χορταρικά; Χωρίς νερό; Μπορεί βέβαια να θεωρείται αυτονόητο για μυημένους, για τούς αμύητους όπως εγώ, τι να υποθέσω αλλά και σε τι ποσότητα νερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς βάζουμε νερό.
      Ίσα ίσα να τα καλύψει είναι αρκετό.
      Αν θέλετε να είναι λιγότερο πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com