Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή για κίτρινο ψωμί









Θα χρειαστούμε:



800 γρ. αλεύρι κίτρινο
20 γρ. μαγιά νωπή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κοφτή αλάτι
300 ml νερό χλιαρό






Πως το κάνουμε:


Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η μαγιά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. 
Αν η ζύμη κολλά στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη στα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις η ζύμη ενωθεί καλά και γίνει ελαστική σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει. Σχηματίζουμε με τα χέρια μας δύο καρβελάκια και βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com