Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Μυστικά της κουζίνας 2










  • Αν έχουμε φτιάξει αρκετή ζύμη πίτσας και θέλουμε να τη συντηρήσουμε ανοίγουμε τις βάσεις πάνω σε λαδόκολλα στο μέγεθος που θέλουμε την μια πάνω από την άλλη. 
  • Όταν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φύλλα αφήνουμε να ξεπαγώσουν τελείως και από μόνα τους. 
  • Όταν μαρινάρουμε κρέας ανακατεύουμε τα υλικά συχνά. 
  • Για να ξαρμυρίσουμε κάπαρη, πίκλες ή σπαράγγια από βαζάκια, αφήνουμε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό ή βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και αφήνουμε για λίγη ώρα. 
  • Διατηρούμε τα μπαχαρικά μας σε μέρος ξηρό και δροσερό μακριά υψηλή θερμότητα           (π.χ. καλοριφέρ)
  • Τα μπαχαρικά είναι καλύτερα να τα αγοράζουμε ολόκληρα παρά τριμμένα. Έτσι τα αρώματα τους είναι πιο δυνατά. Τρίβουμε στο φαγητό όποτε χρειάζεται. 
  • Τα κίτρινα και σκληρά τυριά διατηρούνται καλύτερα όταν τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com