Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μύδια σαγανάκι, συνταγή












Θα χρειαστούμε:


500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
3-4 φύλλα δυόσμο
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά 
1 πράσινη πιπεριά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
100 γρ. φέτα
(ένα φλιτζανάκι ξύδι)






Πως το κάνουμε:


Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύδια, αφήνουμε να ξεπαγώσουν καλά, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και το ξύδι ίσα ίσα να τα καλύψει και αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Ξεπλένουμε ελαφρώς με νερό. Σε μια μεγάλη αλλά ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το μαϊντανό και το δυόσμο και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μύδια και την ντομάτα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com