Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μυστικά της κουζίνας












  • Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής καλό είναι να έχουμ έτοιμα όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε, πλυμένα και κομμένα. Αυτό θα βοηθήσει να τα κάνουμε όλα πιο γρήγορα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. 
  • Για να ξεφλουδίσουμε κρεμμυδάκια χωρίς πολλά δάκρυα, τα ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι με καυτό νερό για 5-10 λεπτά.
  • Όταν σωτάρουμε κρεμμύδι χρειάζεται να το αφήσουμε περισσότερη ώρα σε σχέση με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  • Διατηρούμε στην κατάψυξη πλυμμένα και ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως δυόσμος, μαιντανός, άνηθος, βασιλικός και σέλινο. Το ίδιο μπορύμε να κάνουμε και με το κρεμμύδι.
  • Στο ψυγείο διατηρούμε για περισσότερο φρέσκα μυρωδικά βάζοντας τα κλοναράκι σε ένα ποτηράκι με λίγο νερό. 
  • Για να μη χυθεί ο αφρός καθώς βράζουμε ζυμαρικά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα μια-δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Τα μπαχαρικά για να μας δώσουν όλα τους τα αρώματα τα ρίχνουμε στο σωτάρισμα. 
  • Για συνταγές που απαιτούν σκόρδο αλλά δε θέλουμε το σκόρδο να καλύψει άλλες γεύσεις βάζουμε ολόκληρη τη σκελίδα χωρίς να ψιλοκόψουμε. 
  • Για να ξαλμυρίσουμε τρόφιμα από βαζάκια(πιπεριές, ελιές, κάπαρη, σπαράγγια κ.α.)τα αφήνουμε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Για να ψήσουμε πατάτες με τη φλούδα, καθαρίζουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και ένα καθαρό σφουγγάρι.
  • Για πιο νόστιμες σάλτσες ντομάτας προσθέτουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη. 
  • Για να βγάλει το λάχανο όλα τα υγρά του στη σαλάτα και να μαλακώσει, αφού το ψιλοκόψουμε το πιέζουμε με τα χέρια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com