Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Συνταγή για τζατζίκι












Το τζατζίκι είναι από τα πιο γνωστά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας, έχει ωστόσο τούρκικη προέλευση. Βασικό συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Συνοδεύσει πολύ ωραία κρέατα, τηγανητές πατάτες ή κολοκυθάκια και σερβίρετε ως μεζές για τσίπουρο ή ούζο. 






Θα χρειαστούμε:


1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
μισό αγγουράκι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο 
αλάτι, μαύρο πιπέρι





Πως το κάνουμε:


Καθαρίζουμε το αγγούρι από την εξωτερική του φλούδα, το περνάμε από τον τρίφτη και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για τουλάχιστον 20 λεπτά για να αφήσει τα υγρά του. Περνάμε από τον τρίφτη και τις σκελίδες σκόρδου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγουράκι και το σκόρδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε τα υλικά και είναι έτοιμο.  Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο άνηθο. 









2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com