Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Συνταγή για παστίτσιο






Θα χρειαστούμε:



1 συσκευασία μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο 
1/4 τυρί φέτα 



για τον κιμά:

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης
ρίγανη
κανέλα





για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι
μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)





Πως το κάνουμε:




για τον κιμά:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, δάφνη, κανέλα,ρίγανη τζιγαρίζουμε λίγο ακόμη και τις ντομάτες αφού τις έχουμε τρίψει να γίνουν σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει περίπου 45 λεπτά. 


για τη μπεσαμέλ:

Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει (σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι συνεχώς με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβωλιάσει. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά για να γίνει παχύρρευστη Όταν είναι έτοιμη απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μπεσαμέλ σε σκόνη του εμπορίου, ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.


Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και απλώνουμε κατά μήκος τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τον κιμά και τρίβουμε τη φέτα. Απλώνουμε τέλος τη μπεσαμελ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 180 για 40 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Πρόσεχουμε να μην κάψουμε τη μπεσαμέλ, γι'αυτό καλά είναι να απλώσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω. 

*Μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο, έτσι κι αλλιώς θα ψηθούν στο φούρνο. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com