Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Συνταγή για μπολονέζ









Θα χρειαστούμε:



για τον κιμά:


μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
2-3 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100ml κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
1 πρέζα κανέλα






Πως το κάνουμε: 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο, το σέλινο και το σκόρδο. Ρίχνουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, δάφνη, κανέλα,ρίγανη τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και ρίχνουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη για να γίνουν σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στον κιμά το κρασί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με βρασμένα ζυμαρικά και τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει. 



*Κανονικά στη μπολονέζ, εκτός από τα υπέροχα μυρωδικά προσθέτουμε και ένα καρότο τριμμένο τη στιγμή που τσιγαρίζουμε τον κιμά. 










#recipes #syntages #makaronia_me_kima #spaggeti #bolognese #bolonez #food #fagito

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com