Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Ρεβύθια με σέλινο και καρότο









Θα χρειαστούμε:


250 γρ. ρεβύθια
2 καρότα
2 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2/4 ματσάκι μαϊντανό
2/4 σέλινο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι








 





Πως το κάνουμε:


Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό για ένα βράδυ για να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε άλλο νερό για 10-15 λεπτά. Αδειάζουμετο το νερό και στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σέλινο ψιλοκομμένα, τα καρότα σε φέτες και τη ντομάτα σε κύβους, το αλάτι το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ρεβύθια και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και νερό να καλύψει τα ρεβύθια και λίγο παραπάνω και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com