Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ψωμί με ελιές και φέτα










Θα χρειαστούμε:




για τη ζύμη:




800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο)

1 κουτάκι μπύρα
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
σουσάμι για το πασπάλισμα




για τη γέμιση:



2 φλιτζάνια του τσαγιού ελιές καλαμών(χωρίς το κουκούτσι, καθαρισμένες)

1/4 τυρί φέτα






Πως το κάνουμε:



Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. 'Ίσως χρειαστεί

λίγο αλεύρι περισσότερο κατά τη διάρκεια του ζυμώματος για να μην κολλάει στα χέρια μας. Η μπύρα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε και αφού η ζύμη γίνει ομοιόμορφη και δεν κολλάει, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει. Προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα και ζυμώνουμε ξανά. Αφήνουμε άλλη μισή ώρα τη ζύμη σκεπασμένη και στη συνέχεια την πλάθουμε ώστε να βγει ένα μεγάλο καρβέλι ή δύο μικρότερα. Αν μας αρέσει το σουσάμι πασπαλίζουμε το ψωμί από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. 
















#syntages #recipes #psomi #elies #feta ελιόψωμο φέτα ψωμί με ελιές και φέτα, θεσσαλονίκη, θεσσαλονίκη ψωμί, ζύμες θεσσαλονίκη, συνταγές για ζύμες, συνταγές για ψωμι, συνταγή για ελαιόψωμο, σήμερασ υνταγές, ειδήσεις συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com