Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Γεμιστά με κιμά













Θα χρειαστούμε:



6-7 ώριμες ντομάτες
4-5 πιπεριές πράσινες για γεμιστά
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γρ. κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα ή νυχάκι 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 








Πως το κάνουμε:



Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα ανοίγουμε από πάνω κρατώντας τα "καπάκια" τους.(δηλαδή το επάνω μέρος) Αφαιρούμε τα σποράκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό της ντομάτας και το κρατάμε. Βάζουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό της ντομάτας για να γίνει πολτός. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε και την ντομάτα και τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ανακατεύουμε με το ρύζι και αποσύρουμε. Γεμίζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και κλείνουμε με τα "καπάκια" τους. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com