Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Κρητικός ντάκος














Ο ντάκος είναι από τα πιο γνωστά κρητικά πιάτα.  Βασικό του υλικό είναι το βρεγμένο παξιμάδι. Εμένα επειδή μου αρέσει να είναι λίγο πιο τραγανό δεν το βρέχω με νερό, βρέχεται όμως από την τριμμένη ντομάτα. Γεύση δίνει η φέτα ή η κρητική μυζήθρα. Μπορείτε να προσθέσετε ελιές ή κάπαρη, ρίγανη και ελαιόλαδο και το πιάτο σας είναι έτοιμο. Εύκολο, χορταστικό και υγιεινό.




  


Θα χρειαστούμε:

6 μικρά κριθαρένια παξιμάδια
2 μεγάλες ντομάτες 
250 γρ. φέτα ή κατίκι Δομοκού
1 φιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 
ρίγανη
2 κ.γλ. κάπαρη







Πως το κάνουμε:


Βρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια ή ρίχνουμε λίγο λάδι. Εγώ προτιμώ το δεύτερο, μου φαινεται πως γίνονται πιο γευστικά. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε πάνω στα παξιμάδια. Το ίδιο κάνουμε και με τη φέτα. Τρίβουμε (με τα χέρια μας) τη φέτα και ρίχνουμε πάνω από τη ντομάτα. Προσθέτουμε ρίγανη ή κάπαρη και μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ακόμη, είτε επιπλέον είτε να το βάλουμε μόνο από πάνω αν έχουμε βρέχει τα παξιμάδια με νερό.























#greek_food #cretan_food #kritiki_kouzina #ntakos #paksimadia #ntomata #summer_food #orektika #syntages #food #recipes #greek_recipes #cretan_recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com