Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Συνταγή για πέστο




    Photo by: stephanielevy.blogspot.com






Οι σάλτσες πέστο προέρχονται από την Ιταλική κουζίνα. Η καταγωγή είναι ασαφής αν φαίνεται σε κάποια ιστορικά στοιχεία που βρέθηκαν σε αρχεία της Γένοβας, στην περιοχή της Λιγουρίας, αναφέρεται κάποια σάλτσα με το όνομα "battuto d'aglio" που σημαίνει χτυπημένο ή λιωμένο σκόρδο. Η αυθεντική σάλτσα πέστο γίνεται σε μαρμάρινο γουδί με το γουδοχέρι και η κίνηση του καρπού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να αναδειχθεί όλο το άρωμα του φυτού (βασιλικού, ρόκας, μαϊντανού). Χρησιμοποιείται σαν σάλτσα για ζυμαρικά, κοτόπουλο, φιλέτο ψαριού ή σε σαλάτες.


Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη σάλτσα πέστο βασιλικού εδώ









Σάλτσα πέστο με βασιλικό 


Θα χρειαστούμε:
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη 
μισή κούπα κουκουνάρι καβουρδισμένο και τριμμένο 
μισή κούπα παρμεζάνα 
Ελαιόλαδο (όσο πάρει) 
μαύρο πιπέρι, μια πρέζα 
αλάτι, μια πρέζα


Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, και στο multi αν είναι δυνατόν και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Τόσο απλό.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com